Projekt stadionu

Wszystko na temat stadionu przy Sportowej 2.

Moderator: Joel

Re: Projekt stadionu

Postprzez zvierzak » Wto Maj 11, 2010 9:14 am

pasiak napisał(a):dokładnie.....

a poza tym nie ma co owijac w bawelne - nie predko ruszy budowa nowego upragnionego stadionu na miare potrzeb Świdnika. Z tego co mi wiadomo, kochani radni byli w szoku ile musza przeznaczyc funduszy na nowy stadion.... i co? zaczelo sie szukanie dziury w całym .... a mialo byc tak pieknie. Urzad miasta zwleka z pozwoleniem na budowe... przeciez trzeba firmie tej zaplacic co nie? a oni niedadza projektu dopoki urzad nie zaplaci kasy.wtedy dopiero bedzie mozna zaczac przetarg.. a teraz miasto musi placic kary :D najpierw wszyscy glosowali na TAk wszystko ladnie pieknie... potem nagle zaczely sie schody... :roll: norma polityczna manipulacja... szkoda gadac po prostu :/ u nas niestety takie jaja sa tylko..

SPORT NA PIERWSZYM MIEJSCU :!:

Jestes w niezłym błędzie. Za co zapłacić! Nic nie zrobili, wygrała firma przetarg i do dziś projektu nie ma! Teraz miasto powinno pociągnąć do odpowiedzialności firmę która nie wywiązała się z umowy, Kary i jeszcze raz kary!

Powiedz mi jeszcze jak chcesz zdobyć pozwolenie na budowę nie mając projektu?
zvierzak

Dołączenie: Wto Sty 27, 2009 9:28 am

Postprzez avioholik » Pon Cze 14, 2010 7:23 am

Pilkarze zrobili swoje.Moje szczere gratulacje..jestem wniebowziéty :D Teraz czas na zapewnienie Klubowi licencji jesli okaze sie ze AVIUNIA moze awansowac,inaczej nasi kopacze bédá mieli "rzeszé" 200 widzów na "stadionie"..wstyd. :evil:
HISTORIA WYMAGA AWANSU!
avioholik

Dołączenie: Wto Mar 24, 2009 2:22 pm

Postprzez matrix_ppp » Pią Lip 30, 2010 11:16 pm

Minęło kilka miesięcy od ostatniego artykułu. Wie ktoś czy projekt został wykonany czy architekci ostatecznie dali plamę?
matrix_ppp

Dołączenie: Pią Sty 30, 2009 11:29 am

Postprzez CKM » Sob Lip 31, 2010 8:59 am

Nie wiem gdzie to było napisane, ale w jakiejś gazecie jakiś czas temu przeczytałem, że ta sama firma "nie wyrobiła się" z projektami jeszcze kilku innych inwestycji w naszym mieście (min. Centrum Kultury). Pytanie - jakim cudem ta jedna firma dostała zlecenie na opracowanie aż tylu projektów ważnych inwestycji w Świdniku, czy nie istnieją jakieś konkursy mające wyłonić projektanta danej inwestycji (jak w przypadku lotniska), bo nie wierzę, żeby w każdym konkursie akurat to biuro wygrywało.
CKM

Dołączenie: Czw Sty 29, 2009 7:26 pm

Postprzez matrix_ppp » Nie Sie 01, 2010 4:14 pm

Z tego co wiem to projekt centrum kultury jest już skończony. Tylko nie słychać co ze stadionem.
matrix_ppp

Dołączenie: Pią Sty 30, 2009 11:29 am

Postprzez CKM » Czw Sie 05, 2010 9:52 am

http://www.nowytydzien.pl/nowytydzien/?p=12115
Czy Ci białostoccy "architekci" dostali w pakiecie opracowanie dokumentacji dla wszystkich mających być w tym roku realizowanych inwestycji sportowych w naszym mieście? Bo na to wygląda.
CKM

Dołączenie: Czw Sty 29, 2009 7:26 pm

Postprzez alig_ » Wto Sie 24, 2010 8:48 am

Poniżej informacja z dnia dzisiejszego (DW) z której wynika (nie wprost) że projekt jest już w UM a w Starostwie złozono wniosek o wydanie pozwolenia na budowę. Przetarg, jak twierdzi A. Soboń ma być rozstrzygnięty w październiku.
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... K/45627527
alig_

Dołączenie: Wto Sty 27, 2009 8:47 am

Postprzez cluster » Śro Sie 25, 2010 6:24 am

Śmiech mnie ogarnia jak widzę z jaką dumą wypowiada się Pan Soboń o budowie. Gdyby nie Maciej to by się skończyło na zacementowaniu obsypujące się gruzu z trybun. Z dumą to może się wypowiadać prezydent Miasta Puław, który niedługo otworzy kompleks za prawie 50 mln zł a miasto liczy niecałe 50 000 mieszkańców.
cluster

Dołączenie: Śro Sty 28, 2009 7:19 am

Postprzez alig_ » Śro Sie 25, 2010 7:03 am

No cóż - Soboń jest "megafonem" Jaksona a przecież jesienią są wybory ......
alig_

Dołączenie: Wto Sty 27, 2009 8:47 am

Postprzez unde » Śro Sie 25, 2010 8:51 am

ciekaw jestem jak będzie wyglądał ten projekt, choć nie spodziewam się niczego wielkiego
unde

Dołączenie: Nie Mar 08, 2009 1:53 am

PoprzedniaNastępna

Powróć do Stadion

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość